משכנתא לשיפוץ הבית או הדירה תינתן רק למי שהנכס בבעלותו והוא רשום על שמו בטאבו, במנהל מקרקעי ישראל, או בחברה משכנת. במקרים מסוימים ההלוואה לשיפוץ תינתן גם למי שצפויים להיות הבעלים של הנכס, וזאת בכפוף להצגת מסמכים שיעידו על כך.
לשיתוף הפוסט ->
יש לכם נכס נדל”ני – דירה או בית, שטיפחתם לאורך השנים, אתם אוהבים אותו, אצרתם בו זיכרונות רבים. אחרי שבחנתם האם גם היום הדירה משרתת אתכם נאמנה, הגעתם למסקנה שמה שהתאים פעם לרצונות ו/או הצרכים שלכם, דורש חשיבה מחודשת.
לא פעם כשמגיע הזמן לשדרג את הדירה או הבית ולהתאימם למציאות החדשה של הדיירים, נגלה שההוצאות הנלוות לכך גדולות מדי והחלום מתרחק. לשם כך בדיוק נועדה משכנתא לשיפוצים. שימו לב! משכנתא לשיפוצים היא לא הלוואה לשיפוצים.
ועכשיו נסביר: הלוואה “רגילה” לשיפוץ תוכלו לקבל בהתאם לתנאים של הבנק וללא ערבות או בטוחה. משכנתא לשיפוץ משמעה שהיא תינתן בכפוף להערכת שמאי ולמשכון הנכס שבבעלותך, והיא תחושב עד 70% משווי הדירה אם זו דירתכם היחידה, או עד 50% אם יש עוד דירות בבעלותכם.
במידה שעדיין יש לכם משכנתא פעילה על הנכס וזהו הנכס היחיד בבעלותכם, המשכנתא לשיפוץ תחושב לפי 70% משווי הדירה פחות הסכום שנותר לתשלום במשכנתא. לדוגמה: שווי הנכס הוא מיליון ₪. יתרת המשכנתא שלך עומדת על 400,000 ₪. משכנתא לשיפוץ תקבל על סכום שלא יעלה על 300,000 ₪. כלומר מחצית שווי הדירה (700,000 ₪ פחות 400,000 ₪).
חשוב לזכור – את הכסף מהבנק מקבלים בפעימות על-פי קצב התקדמות הפרויקט. בנוסף, לפני תחילת השיפוץ נקבל עד 50% מעלות השיפוץ ואת יתרת הכספים נקבל בהמשך. לא פחות חשוב – יש לתכנן בצורה מיטבית את התשלומים בכדי לא להיכנס לבעיה תזרימית במהלך השיפוץ.
מה נחשב לשיפוץ דירה שכדאי לקחת עבורו משכנתא לשיפוץ?
הנגשה לבעלי מוגבלויות או לבני הגיל השלישי, תיקון תשתיות, שדרוג מבנה החדרים, הוספת חדר, הגדלת מרפסת, או כל השבחה של הנכס בו תמשיכו להתגורר.
כמה כסף לבקש במשכנתא לשיפוצים?
שיפוץ של נכס נדל”ני הוא תהליך שעשוי להימשך שבועות עד חודשים, כשלא פעם נתקלים בדרך בבלת”מים שעולים עוד כסף. לקראת חתימה על כל סוג של משכנתא יש להתייעץ עם מומחה בתחום, כשההמלצה גם לערוך תכנון פיננסי שייבחן את המשמעות בכל החלטה שתקבלו.
כשמבקשים משכנתא לשיפוצים יש תחילה לערוך תכנון מקיף ומדוקדק עם כל בעלי המקצוע הנוגעים בדבר, לרבות: שמאי מקרקעין, מהנדס, קבלן, אדריכל, מעצב פנים, חשמלאי, אינסטלטור ועוד. לאחר שיש בידיכם את התוכניות המפורטות תוכלו לקבל מושג לגבי העלויות ולשרטט לעצמכם את “מפת התשלומים” ואת לוחות הזמנים.
חשוב להשאיר כסף בצד, לכל צרה שלא תהיה.